Wil jij je leven ten volle leven?  Todd Kashdan geeft in een post op American Express drie waardevolle tips die je op weg kunnen helpen!  We zetten ze voor u op een rijtje!

Tip 1: Vergeet doelen! Verhelder je waarden!

Sta stil bij de volgende vragen. Waar wil ik in mijn leven voor staan? Wat doet er voor mij werkelijk toe?  Noteer zoveel mogelijk waarden.  Stop niet alvorens je er 25 genoteerd hebt.  Selecteer vervolgens de tien waarden die er voor jou het meeste doe doen.

Door de formuleren wat er voor jou echt toe doet is het, zo stelt Todd Kashdan, gemakkelijker om te beslissen op welke opportuniteiten in te gaan en welke aan je voorbij te laten gaan. Ook helpen waarden je om de motivatie te vinden om lastige maar belangrijke dingen te doen.

Tip 2: Wat zou je in het donker doen?

Wat zou je doen als je alle tijd van de wereld had en niemand je zou kunnen zien? Je kan eender wat kiezen. Niemand zal je voor je keuze beoordelen, bekritiseren of bejubelen. Niemand zou ooit weten dat je het gedaan hebt. Wat zou je in het donker doen? De antwoorden op deze vraag zijn dingen die je echt drijven, die er echt toe doen.

Tip 3: Onderzoek je helden

Denk aan drie mensen die je echt bewondert: mensen die je kent of mensen waarover je enkel gelezen hebt. Onderzoek hun biografie. Probeer zoveel mogelijk over hun levenspad te weten te komen. Je zal, volgens Todd Kashdan, waarschijnlijk ontdekken dat hun pad niet lineair was. Net als iedereen zullen zij waarschijnlijk mislukkingen, afwijzingen, verlies en zelftwijfel meegemaakt hebben. Hoe meer je leert over deze helden, hoe meer je zult ontdekken dat ze niet echt verschillen van jou.